Interne activiteiten

Aquavolleybal
Aquavolley is een sportieve, gezonde maar zeker ook ontspannende activiteit. Met de hele groep in het water, de jongens tegen de meisjes of families die tegen elkaar spelen. Deze activiteit is voor (bijna) iedereen geschikt.

Rad van Avontuur
Voor jong en oud, geschikt voor elke groepssamenstelling. Het Rad van Avontuur bestaat uit een groot rad, waarop iedere deelnemer vragen of opdrachten schrijft en twee kleinere raderen. Bij een wedstrijd tussen de jongens en meisjes, bijvoorbeeld, kunnen de jongens hun namen op het ene kleine rad schrijven en de meisjes hun namen op het andere. De quizmaster draait vervolgens aan alle drie de raderen. De deelnemers van wie de namen zijn gevallen, moeten de vraag beantwoorden of de opdracht uitvoeren. Rad van Avontuur is een avondvullend spel met veel ruimte voor eigen creativiteit, inbreng en fantasie. 

Voor de barbecue heeft Heide Hoeve alles in huis
Voor zelfverzorging of voor verzorgde arrangementen biedt Heide Hoeve u een unieke service die u nergens anders zult vinden. Zo beschikken wij over twee professionele gasbarbecues, een zeer ruime koelvitrine voor het vlees, een grote grillplaat, een reuze wok, een professioneel spit en veel barbecuegereedschap. Bij slecht weer biedt de overkapping bij het restaurant beschutting, zodat uw barbecue altijd kan doorgaan. Op het zuidelijk terras geniet u tot laat van de zon en 's avonds is er sfeervolle verlichting. HeideHoeve heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke barbecuemiddag of- avond.

Jeu de Boules voor jong en oud.
Zomaar een potje tussen andere activiteiten in of een echte wedstrijd. Op een warme zomermiddag, mensen gezellig bij elkaar, met een glas wijn, bourgondisch eten en een spel. Je hoeft niet ver te reizen om van Brabant te genieten, het kan hier allemaal op deze professionele baan. Zelfs voor de Jeu de Boules-ballen heeft Heide Hoeve gezorgd!

Heide Hoeve recreatiezaal
De recreatiezaal beschikt over diverse faciliteiten, zoals een poolbiljart en voetbalspel. Ook kun je er darten en zijn er twee sjoelbakken aanwezig. Dit alles kan je tijdens jouw verblijf aardig van pas komen. Je kunt bijvoorbeeld onderling een volwassen gesprek voeren, terwijl de kinderen zich hier uitstekend vermaken.

Karaoke, zingen voor iedereen
Karaoke leent zich natuurlijk uitstekend voor een individueel optreden maar een sing-along is ook een heel gezellige groepsactiviteit. De installatie, waarvan je zelf de instellingen kunt regelen, bestaat uit een karaokemachine, een beamer met groot scherm, twee afzonderlijke versterkers en twee draadloze microfoons. Op 25 cd's staan 400 Nederlandstalige nummers voor urenlang karaokeplezier. Op uw verzoek zetten wij de hele installatie tijdig voor u klaar.

Vuurbak & skottelbraai op het terras
In het midden van het zuidelijk terras hebben wij een vuurbak geplaatst. Hierin kun je 's avonds een gezellig vuurtje maken. Vanaf medio augustus beschikt Heide Hoeve naast de vuurbak over  een 'Skottelbraai'. Een skottelbraai is nét weer even anders dan barbecueën. Het vlees ligt op een dikke stalen braadplaat boven houtvuur. Het vuur onder de plaat is zowel een kampvuur als een vuur dat veilig op een terras kan worden gestookt. Met z'n allen lekker lui in de stoel rond het vuur en tot in de late uurtjes bakken en braden, onder het genot van de nodige drankjes. Het staat allemaal gratis voor u klaar bij Groepshotel Heide Hoeve!

Wilt u iets van de sterrenhemel weten?

Astronomieclub Aarde is al vele jaren actief in de regio als het gaat om het populariseren van deze interessante activiteit.

Sterrenkunde op de Heidehoeve met een groep is bij helder weer een onvergetelijke ervaring.

Afhankelijk van wat het firmament te bieden heeft kunnen we kijken naar de maan, planeten, sterren, sterrenstelsels en nevels. Eventueel kan overdag de zon worden geobserveerd.

We starten de avond met een verhelderende introductie vóór we naar de telescopen gaan.

Ook als het minder helder is biedt Aarde u een boeiende avond met presentaties over veel uiteenlopende onderwerpen binnen de sterrenkunde, bijvoorbeeld de zon, de aarde, de maan, rots planeten , gasplaneten et cetera. Het volledige aanbod is op aanvraag beschikbaar.

Een avondvullende activiteit van twee á drie uur kost slechts €100,-- ongeacht de groepsgrootte.