Externe activiteiten

Een huifkartocht door het Brabantse bos- en heidegebied.
In zowel zomer als winter kunt u de rust van het Brabantse platteland beleven. 'Met z'n allen in de wagen en kijken naar de kont van d'n Belze knol'. Rijdend langs de heide, met als enige geluid de bellen van het tuig of een wegvluchtende ree. En onderweg even stoppen voor een kopje koffie. Genieten van de rust, de ruimte en de natuur, dát is ons Brabant, het Brabant waar we trots op zijn!

Heide Hoeve outdoor activiteiten
HeideHoeve kan u ondersteunen bij het organiseren van mountainbiketochten in de bossen, een Solextour door Zuidoost-Brabant of  kanovaren op het riviertje de Dommel.  

Levend Stratego
Het gezelschapsspel Stratego kent iedereen wel, maar Levend Stratego? Dit avonturenspel kan  's avonds in het donker in het bos rondom Heide Hoeve gespeeld worden.
De voorbereiding
Er worden twee partijen gevormd, bijvoorbeeld de kinderen tegen de ouders, de meisjes tegen de jongens of de binnendienst tegen de vertegenwoordigers. De organisatie deelt de groepen in en vervolgens worden de spelregels uitgelegd. Beide partijen maken een strategisch en tactisch plan en iedere deelnemer krijgt een keycord met een kaartje waarop zijn rang staat geschreven.
Het spel
Daarna gaan beide partijen door de poort bij het bospad het bos in. De vlag wordt geplaatst en de defensie wordt opgesteld. Dan klinkt het fluitsignaal en de strijd begint. De vlag is het meest kwetsbare punt en deze moet dan ook zeer goed verdedigd worden. Zonder een goed offensief kun je de vlag van de tegenpartij echter niet veroveren...
De afloop
Een heerlijke avond en daarna gezellig aan de bar om de strijd nog eens te herbeleven. Live Stratego is voor families een leuke en spannende manier om samen iets te ondernemen en voor bedrijven een aardig stukje teambuilding.

Golfbaan De Swinkelsche 

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. De 9 holes van de Par-3 baan zijn vanaf juni 2012 geopend en er kan worden gegolfd op de prachtige holes rondom de aquarange en in de bossen. Ook de driving range is geopend, zodat je kan oefenen aan jouw swing.

Deze golfschool heeft verschillende mogelijkheden om het spel onder de knie te krijgen, zoals een starterscursus, inlooplessen, maar ook privélessen behoren tot de mogelijkheden. Meer informatie hierover vindt je op de website onder het kopje ‘golfschool’.